Dirigent

Jan van den Berg

Tijdens zijn studies dwarsfluit en theorie der muziek aan het Utrechts Conservatorium maakte Jan van den Berg voor het eerst kennis met het zingen in een koor. Hij was meteen gegrepen door de magie van het versmelten van stemmen in een koorklank. Om dat ook als dirigent mee te maken richtte hij in Utrecht Kamerkoor 4 bij 4.
Enkele jaren later nam zijn loopbaan een andere wending en liet hij het dirigeren achter zich. Maar naast zijn werk als manager in de kunsteducatie bleef hij zijn leven lang zingen in koren op semiprofessioneel niveau. En zo af en toe stond hij nog wel eens voor een koor als invaller of gastdirigent.
Toen in de zomer 2020 zijn loopbaan als manager ten einde kwam besloot hij het over een andere boeg te gooien en pakte hij zijn oude liefde koordirectie weer op. Sindsdien volgde hij bij de HKU de Applicatiecursus koordirectie, nam deel aan de Kurt Thomascursus voor koordirigenten en volgde een Masterclass bij Martina Batic.
Sinds de zomer van 2021 is Jan van den Berg dirigent van het Culemborgs Kamerkoor. Daarnaast wordt hij regelmatig gevraagd als vervanger bij diverse koren.

 

 

jan-van-den-berg